Ajax loopt miljoenen mis: 'Transfers Dest en Van de Beek waren bijna zekerheidjes'

Ajax loopt miljoenen mis: 'Transfers Dest en Van de Beek waren bijna zekerheidjes'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 13:32do 02-04-2020 om 13:32

Door de coronacrisis is het zeer twijfelachtig of Donny van de Beek en Sergino Dest Ajax deze zomer gaan verlaten. Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij waren de handtekeningen onder hun transfers al bijna gezet.

In een interview met diezelfde krant liet Overmars donderdag weten dat hij al bijna een aantal transfers gesloten had, maar dat deze nu lang niet meer zeker zijn. Volgens Verweij gaat het onder meer om Van de Beek en Dest. "Daar loopt Ajax mogelijk tientallen miljoenen euro's is", zegt Verweij op het kanaal van De Telegraaf. "Of ze nu allemaal blijven weet ik niet, maar dat het een gecompliceerd verhaal wordt, dat staat vast. Deze transfers waren bijna zekerheidjes. Dest zou naar Bayern München gaan, Donny van de Beek zou naar Real Madrid gaan. Maar de wereld ziet er nu heel anders uit."

Verweij zegt dat het bovendien heel moeilijk wordt om transfers zoals die van Hakim Ziyech naar Chelsea uit te stellen. "De FIFA zegt dat ze dat gaan oplossen, maar juristen zeggen dat dat niet op te lossen is. Het is een arbeidsrechtelijke overeenkomst tussen Chelsea en Ziyech. En als die daarbij blijven, dan kan de FIFA hoog springen of laag springen, maar dan gaat Ziyech naar Chelsea. Ik denk dat er veel meer problemen zijn dan de KNVB onderkent, en ik denk dat het een verstandig besluit is om nu een streep onder de competitie te zetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Goed of slecht nieuws voor Ajax?

(1381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws