Ajax-fans scharen zich achter felle Overmars: 'KNVB heeft andere belangen'

Ajax-fans scharen zich achter felle Overmars: 'KNVB heeft andere belangen'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 14:10do 02-04-2020 om 14:10

Supporters van Ajax scharen zich achter Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club liet woensdagavond luidkuils weten dat er een dikke streep moet onder het Eredivisie-seizoen.

Jacob Bernard, voorzitter van de AFCA supportersclub, is het eens met Overmars. "Het gevoel is natuurlijk dat de KNVB andere belangen heeft, en die snap ik ook wel, maar de mening van het RIVM moet leidend zijn in deze tijd. Al blijft het natuurlijk ongelooflijk jammer als de Eredivisie zou stoppen", zegt hij tegen AT5.

Onder de Ajax-supporters bestaat er geen misverstand hoe de Europese tickets verdeeld worden, mocht de Eredivisie daadwerkelijk beëindigd worden: het groepsticket voor de Champions League moet naar Amsterdam. "En feit is dat wij bovenaan staan", stipt Bernard aan. AZ heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

De UEFA drong er deze week met klem op aan dat de competities in de zomermaanden afgemaakt moeten worden. De KNVB volgt deze lijn vooralsnog, ondanks grote druk van onder meer Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws