UEFA niet blij met beslissing Belgische bond: 'Dit was niet de bedoeling'

UEFA niet blij met beslissing Belgische bond: 'Dit was niet de bedoeling'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 19:10do 02-04-2020 om 19:10

De UEFA is niet blij met de beslissing van de Belgische voetbalbond om de Jupiler Pro League per direct stil te zetten. Dat werd donderdagmiddag verrassend besloten.

De Belgische bond leek eerst door te willen spelen, maar zette donderdag een streep door de rest van het seizoen. Daardoor is Club Brugge kampioen geworden. De UEFA hoopte juist dat er gewoon door zou worden gespeeld en staat niet achter de beslissing van de bond.

“Het was net de bedoeling de competities zo veel mogelijk te harmoniseren en toch tot 30 juni verder te voetballen", zo wordt de UEFA geciteerd door Het Nieuwsblad. "Hoe moet dat nu met transfers en aflopende contracten als de competities niet meer op elkaar zijn afgestemd?"

De UEFA rekent erop dat de Engelse, Franse, Spaanse en Italiaanse competities gewoon worden hervat in juli, meldt Het Nieuwsblad. Of de Eredivisie nog doorgaat is nog maar de vraag: Ajax, PSV, AZ en een aantal andere clubs hebben de KNVB geadviseerd om te stoppen. Mogelijk komt ook Feyenoord daar nog bij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Snap jij de UEFA?

(1990 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws