'Het kan worden uitgelegd alsof we voordeel willen halen uit deze crisissituatie'

'Het kan worden uitgelegd alsof we voordeel willen halen uit deze crisissituatie'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:42vr 03-04-2020 om 08:42

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 08:53vr 03-04-2020 om 08:53

Als het aan RKC Waalwijk ligt, wordt het seizoen 2019/2020 met onmiddellijke ingang afgeschreven. Frank Mosselveld, directeur van de Eredivisie-hekkensluiter, roept dat al weken, maar trad bewust niet te veel op de voorgrond.

"Als we op een veilige elfde plek op de ranglijst hadden gestaan, dan had ik me publiekelijk veel duidelijker uitgesproken", vertelt Van Mosselveld aan het Brabants Dagblad. "Maar nu zou het kunnen worden uitgelegd alsof RKC voordeel wil halen uit deze crisissituatie. Dat wilde ik ten koste van alles vermijden."

RKC-aanvoerder Mario Bilate sprak zich deze week wel in forse bewoordingen uit en kreeg daarvoor een berisping van de KNVB. Bilate vond het een 'fout signaal' als de KNVB zou besluiten toch te gaan voetballen. "Als de KNVB dat echt doet, is het moeilijk om ze nog serieus te nemen."

Naast RKC zien ook Ajax, AZ, PSV, PEC Zwolle en Fortuna Sittard het niet zitten om de Eredivisie in de zomermaanden af te maken. De KNVB heeft voor dinsdag een conference call met alle betaald voetbal-clubs en directe betrokkenen ingepland waarin het restant van het huidige voetbalseizoen wordt besproken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws