''Gerbrandsje' van Overmars, Van der Sar niet in positie om zich uit te spreken'

''Gerbrandsje' van Overmars, Van der Sar niet in positie om zich uit te spreken'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 13:33vr 03-04-2020 om 13:33

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 13:50vr 03-04-2020 om 13:50

De oproep van Ajax-directeur Marc Overmars om de competitie per direct stop te zetten zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de overige Eredivisie-clubs. Niet alleen de boodschap van Overmars, maar ook het feit dat juist de directeur spelersbeleid hem naar buiten bracht, was niet conform de afspraken tussen de Eredivisie-clubs.

Normaal gesproken zijn het juist de algemeen directeuren die belast zijn met de communicatie van de clubstandpunten. In het geval van Ajax zou dat dus Edwin van der Sar moeten zijn. De oud-doelman zit volgens het Algemeen Dagblad echter in een lastige spagaat, omdat hij ook een prominente rol vertolkt in de European Club Association (ECA), die optrekt met de UEFA. Grof gezegd: Van der Sar vertegenwoordigt dus een organisatie die het seizoen wil beëindigen (Ajax) én een organisatie die het seizoen wil verlengen tot in de zomermaanden (de ECA).

De Europese voetbalbond stuurde donderdag een door de ECA ondertekende brief naar de nationale bonden: hierin werd aangestipt dat het niet afmaken van de competitie gevolgen kon hebben voor het aantal Champions League- en Europa League-tickets. Van der Sar was dus niet in de positie om openlijk mede te delen dat Ajax het seizoen juist niet af wil maken: die 'eer' ging uiteindelijk naar Overmars, die zich uitsprak in gesprek met De Telegraaf.

'Gerbrandsje' van Overmars
Dit statement zorgde voor verbazing bij de overige clubs, die als één collectief op zouden trekken. 'Binnen Ajax wordt het statement uit de mond van Overmars een 'Gerbrandsje' genoemd', verwijst het AD naar PSV-directeur Toon Gerbrands. 'Iets in publiciteit brengen, vlak voordat een belangrijke vergadering of oordeel plaatsvindt. Kortgezegd: het is het bespelen van de publieke opinie en zelf goede sier maken. Ajax is zich er heel goed van bewust dat het op deze manier te werk is gegaan.'

Waarom Overmars plotseling uit de school klapte, is echter niet duidelijk. 'Wil Ajax op deze manier de KNVB met de rug tegen de muur zetten? Of wil Ajax een breuk met FOX Sports in gang zetten, om daarmee de weg vrij te maken om het langgekoesterde plan te lanceren om de eigen tv-rechten te verhandelen?', speculeert het AD. Zeker is dat de Eredivisie-clubs verdeeld zijn over het vervolg van het Eredivisie-seizoen. Dinsdag vindt er een conference call plaats, waarin men overlegt

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws