ED: FOX heeft gedreigd uitbetaling van tv-gelden stop te zetten

ED: FOX heeft gedreigd uitbetaling van tv-gelden stop te zetten

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 23:15do 02-04-2020 om 23:15

Het overleg tussen de Nederlandse clubs over de afwikkeling van het huidige seizoen heeft een nieuwe dimensie gekregen. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft FOX Sports- rechtenhouder van de Eredivisie gedreigd om het laatste gedeelte van de tv-gelden niet uit te betalen.

De betaalzender maakt zijn bijdrage naar de Eredivisie-clubs per kwartaal over. Of dat ook met het laatste kwartaalbedrag gaat gebeuren – nu er niet gevoetbald kan worden – is niet duidelijk. De Telegraaf meldde dat dit wel het geval was, maar Frank Rutten liet namens de rechtenhouder weten dat deze berichtgeving 'niet officieel vanuit FOX gecommuniceerd' werd.

Het ED meldt nu zelfs dat FOX tijdens het overleg met de KNVB en de clubs gedreigd heeft om de resterende tv-gelden niet over te maken. Dit zou sommige Eredivisie-clubs in een lastige positie dwingen: aangezien zij grotendeels afhankelijk zijn van de tv-inkomsten, worden ze mogelijk gedwongen om mee te gaan in de wens van de KNVB om het seizoen af te maken in de zomermaanden.

Of FOX juridisch gezien in de positie is om de tv-gelden niet uit te betalen, is nog onduidelijk. De Eredivisie-clubs die de competitie voortijdig willen beëindigen, lijken in ieder geval in hun recht te staan: formeel loopt het seizoen tot 24 mei, maar het kabinet heeft alle massa-evenementen tot 1 juni verboden.

Donderdag werd duidelijk dat de clubs verdeeld zijn over de afwikkeling van het seizoen. Ajax, AZ en PSV verklaarden dat ze per direct willen stoppen en kregen volgens De Telegraaf bijval van PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Feyenoord bracht juist een statement naar buiten waarin het verklaarde voorlopig de lijn van de KNVB te volgen. De clubs gaan dinsdag verder overleggen over het verloop van de competitie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws