'Alarmfase één in Duitsland: voor acht profclubs dreigt bankroet in mei'

'Alarmfase één in Duitsland: voor acht profclubs dreigt bankroet in mei'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 20:35vr 03-04-2020 om 20:35

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 20:38vr 03-04-2020 om 20:38

De huidige coronacrisis heeft diepe sporen nagelaten in het Duitse profvoetbal, meldt Der Kicker vrijdag. Volgens het medium zijn liefst dertien van de 36 clubs uit de twee hoogste profdivisies in acute financiële nood gekomen.

Champions League-deelnemers Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben onlangs al een noodfonds opgezet, maar volgens Der Kicker zijn de problemen bij de overige clubs niet zomaar op te lossen. Een aantal clubs dreigt zelfs bankroet te gaan, als de tv-gelden niet betaald worden door de rechtenhouders.

Zeven van de achttien clubs in de Tweede Bundesliga zouden eind mei zelfs al failliet kunnen gaan als de competitie tegen die tijd niet hervat wordt. Ook bij één niet nader genoemde Bundesliga-club staat het water aan de lippen, meent Der Kicker: de bewuste club zou alleen in mei nog aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

Het Duitse voetbal is onlangs stilgelegd tot eind april. De Duitse bond overweegt echter om vanaf 1 mei wedstrijden zonder publiek af te werken, mits dit wordt toegestaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten noodlijdende voetbalclubs bijgestaan worden door de overheid?

(2362 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws