Overmars breekt afspraak met PSV, AZ en Feyenoord: 'Hij wist er niets vanaf'

Overmars breekt afspraak met PSV, AZ en Feyenoord: 'Hij wist er niets vanaf'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 21:30vr 03-04-2020 om 21:30

Marc Overmars deed woensdag zijn uitspraken in De Telegraaf omdat hij niet op de hoogte was van afspraken die Edwin van der Sar met de overige topclubs Feyenoord, AZ en PSV gemaakt had. Dat weet Valentijn Driessen van De Telegraaf te melden.

Het was de bedoeling dat de vier topclubs samen bekend zouden maken dat ze het seizoen niet meer af willen maken. Dat Overmars in De Telegraaf vervolgens tekeer is gegaan en liet blijken dat Ajax het seizoen niet af wil maken is niet goed gevallen bij de andere clubs, want dat zouden ze samen naar buiten brengen.

Maar volgens Driessen was Overmars daar helemaal niet van op de hoogte. "Het was de bedoeling dat de clubs met elkaar zouden optrekken: PSV, Feyenoord, Ajax en AZ. Ze besloten om samen naar buiten te komen met het bericht dat ze willen stoppen", zegt Driessen bij Veronica Inside. "Maar Marc is impulsief, was het helemaal zat en wilde z'n verhaal kwijt. Ik heb erbij gezeten (gesprek tussen Telegraaf en Overmars, red.). Hij wilde zijn verhaal doen."

Waarom deed Overmars zijn verhaal terwijl er afspraken lagen met de andere clubs om samen op te treden? "Omdat hij er helemaal niets vanaf wist. Van der Sar had de afspraken gemaakt met Robert Eenhoorn, Toon Gerbrands en Mark Koevermans (respectievelijk AZ, PSV en Feyenoord, red.). Donderdag zouden ze met z'n vieren bekendmaken dat ze wilden stoppen. Overmars wist dat niet."

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de teksten van Overmars. Hij denkt dat de directeur spelersbeleid dat gezegd heeft omdat Ajax bovenaan staat en met de huidige stand de Champions League in mag. "Het gaat ook om eigen belang, maar hij zegt ook dat ze willen meewerken aan het fonds", nuanceert Driessen. "Dat geld moet komen uit de startpremie van de Champions League. Dat moet dan verdeeld worden over de andere clubs, want het is in ieders belang dat al die clubs blijven bestaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws