Ajax bekvecht met oude club Danilo: Ik koester geen wrok

Ajax bekvecht met oude club Danilo: "Ik koester geen wrok"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 10:50za 04-04-2020 om 10:50

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 11:22za 04-04-2020 om 11:22

De transfer van Danilo Pereira naar Ajax in 2017 had nogal wat voeten in de aarde. Zijn oude club Santos was allesbehalve blij met de manier waarop de Amsterdamse club handelde en wilde even later zelfs een transferverbod. Danilo vertelt er kort over tegenover UOL Esporte.

Ajax benaderde Danilo, die toen nog niet zijn debuut in de hoofdmacht van Santos had gemaakt. De Braziliaanse club was boos omdat de Amsterdammers geen transfersom voor hem wilde betalen. Danilo had nog geen professioneel contract en daarom hoefde Ajax alleen een opleidingsvergoeding over te maken, maar dit viel niet goed bij Santos, dat juist langer met Danilo doorwilde.

"Mijn vertrek ging erg snel", zegt Danilo zelf tegen UOL. "Toen ik bij Ajax aankwam ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik koester geen wrok. Santos is een professionele club en heeft goede spelers. Ik denk dat ze me niet vaker hebben gebruikt omdat ze vonden dat ik er nog niet klaar voor was."

Danilo is inmiddels bijna drie jaar in dienst van Ajax. "Het is een gigantische club met gepassioneerde supporters en een vol stadion. Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor zo'n club mag spelen. In het begin was het lastig omdat ik de taal niet sprak en ook geen Engels kon praten, dus communiceerde ik via collega's, de tolk of zelfs via gebarentaal. Een jongen die Spaans sprak heeft me erg geholpen."

"Als ik met m'n vader naar de markt of stad ging hadden we problemen met de taal. We gebruikten continu Google Translate. Wat de mensen betreft is er niet veel verschil, behalve dat veel mensen op fietsen rijden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Danilo breekt door bij Ajax

(2131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws