Sparta eens met KNVB, maar: 'Als de Eredivisie stopt, moet dit de eindstand zijn'

Sparta eens met KNVB, maar: 'Als de Eredivisie stopt, moet dit de eindstand zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 14:10za 04-04-2020 om 14:10

Sparta schaart zich achter de KNVB: de Rotterdammers hopen dat de Eredivisie nog kan worden uitgespeeld. Dat vertelt technisch directeur Henk van Stee aan het Algemeen Dagblad.

Van Stee kan zich helemaal vinden in de uitspraken van Louis van Gaal in de krant. De ex-bondscoach hekelde de clubs die het coronacrisis 'gebruiken voor eigen gewin'. "Louis heeft helemaal gelijk. Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn. Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes?"

Sparta kan zich vinden in het besluit van de KNVB. "Niemand weet wat komen gaat met die verschrikkelijke ziekte. Het RIVM niet, de regering niet, dus ook de KNVB niet. Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: 'We kappen ermee'. Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?"

Van Stee heeft wel één ergernis over de handelswijze van de bond. Hij mist een concreet plan voor het geval de Eredivisie niet hervat kan worden. Dat is volgens hem niet zo ingewikkeld. "Ik vind dat de KNVB nu zou moeten zeggen: Als de competities stoppen, moet de huidige stand de eindstand zijn. En daar de gebruikelijke promotie- en degradatieregeling op toepassen. Dat is het meest eerlijke."

Van Stee beseft dat het een ingewikkelde situatie is, maar het is aan de bond om de lastige knopen door te hakken. Zo heeft Ajax alleen dankzij een beter doelsaldo de koppositie in handen ten opzichte van AZ. "Wat voor mij vaststaat: de gehele competitie nietig verklaren mag nooit een optie zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet de KNVB de Eredivisie beëindigen?

(2738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws