Van Gaal haalt uit naar Ajax: 'Ik ben een jongen die daar niet tegen kan'

Van Gaal haalt uit naar Ajax: 'Ik ben een jongen die daar niet tegen kan'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 07:14za 04-04-2020 om 07:14

Louis van Gaal vindt voetbal nu even 'totaal niet belangrijk'. De ex-bondscoach van het Nederlands elftal vindt het echter te vroeg om definitief een streep door het seizoen in de Eredivisie te zetten.

"Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen", stelt Van Gaal in het Algemeen Dagblad. "Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld. Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel achter een tafel af en is Ajax kampioen. Dat AZ op driekwart van een competitie evenveel punten heeft, dat doet er dan niet toe? Dat is onzin."

Van Gaal denkt dat het persoonlijke belang prevaleert. "Ik vind het ook schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over 'uitspelen of stoppen' wordt ingezet. Heel Nederland houdt zich aan wat het RIVM voorschrijft. Zíj zijn de specialisten. Maar terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, zeggen wat voetbalclubs ineens dat het allemaal niet kan, Ajax voorop."

"Clubs die deze coronacrisis misbuiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan", vervolgt Van Gaal, die door het verplaatsen van het EK genoeg tijd ziet om het seizoen af te maken. "En als de UEFA en FIFA bereid zijn regels aan te passen en ruimte te bieden, nou: aan de slag dan. En volgend seizoen de competitie dan wat indikken, door meer doordeweekse duels. Kan prima in de belasting van spelers, want in deze weken rusten ze nu onbedoeld alvast uit."

Van Gaal verwacht dat de gevolgen van de coronacrisis mee zullen vallen. Althans, in de top. Hij vreest wel voor kleinere clubs. "Ajax, Feyenoord, PSV: die ­komen corona wel te boven. Maar je zult nu een club in de Eerste ­Divisie zijn, dan weet ik het zo net nog niet. En transfersommen van boven de 100 miljoen, ja, die blijven er straks volgens mij wel. Óf dit moet té lang gaan duren. Dan droogt zelfs bij de Manchester Uniteds van deze wereld het geld een keer op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws