Levchenko berispt Ajax, AZ en PSV: 'Het dreigt een gekkenhuis te worden'

Levchenko berispt Ajax, AZ en PSV: 'Het dreigt een gekkenhuis te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 13:56vr 03-04-2020 om 13:56

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 15:10vr 03-04-2020 om 15:10

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko heeft met verbazing gereageerd op de statements van de Eredivisie-top. Ajax, AZ en PSV spraken openlijk hun wens uit om het seizoen voortijdig te beëindigen, terwijl de Eredivisie-clubs juist als één collectief naar buiten zouden treden.

Levchenko merkt dat het overleg tussen de clubs 'een zooitje' begint te worden. "En dat is jammer", laat de geboren Oekraïner weten aan NU.nl. "Iedereen wil duidelijkheid. Maar als alle clubs hun eigen mening gaan geven, dreigt het een gekkenhuis te worden", doelt hij op de statements van Ajax – bij monde van directeur spelersbeleid Marc Overmars – en AZ en PSV.

De oud-prof van onder meer Sparta, Vitesse en FC Groningen wijst naar de buitenlandse competities. "In andere landen wordt het wél centraal gehouden. Daar moeten we een voorbeeld aan nemen", vindt Levchenko. "Het is logisch dat clubs een eigen kijk op de gang van zaken hebben en dat mag ook, maar ik vind het heel vreemd dat ze dat nu allemaal apart naar buiten brengen."

Welke kant de Eredivisie nu opgaat, is nog onduidelijk. Een deel van de clubs wil dus het seizoen beëindigen, terwijl onder meer Feyenoord de lijn van de KNVB volgt. De Centrale Spelersraad heeft via een statement laten weten dat de meeste spelers bereid zijn om weer in actie te komen, mits de autoriteiten daar toestemming voor geven. Dinsdag vindt er een overleg tussen alle betrokken partijen plaats en komt er naar verwachting meer duidelijkheid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws