UEFA waarschuwt: 'Seizoen zonder eind kan gevolgen hebben voor Europese plekken'

UEFA waarschuwt: 'Seizoen zonder eind kan gevolgen hebben voor Europese plekken'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 23:30do 02-04-2020 om 23:30

De UEFA is nog altijd van plan om de nationale competities met vertraging uit te laten spelen, heeft de Europese voetbalbond in een brief aan zijn leden laten weten. Wanneer nationale bonden zich daar niet aan houden, zou dat consequenties kunnen hebben voor het aantal Champions League- en Europa League-tickets.

De brief is opgesteld nadat was besloten de Belgische Jupiler Pro League permanent stop te zetten. 'Wij vertrouwen erop dat er in de komende maanden weer gevoetbald kan worden, volgens de richtlijnen die door de autoriteiten zijn opgelegd. Het is op dit moment voorbarig en niet juist om nationale competities stil te leggen', wordt de UEFA geciteerd door persbureau AP, dat de correspondentie heeft ingezien.

De UEFA wil namelijk nog steeds dat de nationale competities én de Champions League en de Europa League 'gewoon' afgemaakt worden. 'Hopelijk kunnen we medio mei de plannen voor de hervatting van het seizoen uitrollen.' Wanneer UEFA-leden besluiten om de eigen competitie niet af te maken, kan dit verregaande gevolgen voor het aantal Europese plekken hebben. 'Aangezien deelname aan een UEFA-competitie wordt bepaald door de sportieve resultaten in een volledig gespeelde landelijke competitie, zou een voortijdige beëindiging hiervan leiden tot grote twijfels over het voldoen aan deze voorwaarde", waarschuwt men.

Door de boodschap van de UEFA zal het overleg tussen de Eredivisie-clubs er vermoedelijk nóg complexer op worden. Ajax, AZ en PSV willen het seizoen nu al beëindigen, terwijl Feyenoord terughoudender is. De clubs en de KNVB gaan dinsdag verder in overleg.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws