''Masterplan' van Bundesliga-clubs: hervatting begin mei, één midweekse ronde'

''Masterplan' van Bundesliga-clubs: hervatting begin mei, één midweekse ronde'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 15:10za 04-04-2020 om 15:10

De Bundesliga- en Tweede Bundesliga-clubs zijn van plan om de competitie in mei alweer te hervatten. Volgens Der Kicker gaan de clubs volgens het onderling afgesproken 'Masterplan' tegen die tijd weer verder waar ze gebleven waren.

In de twee hoogste Duitse voetbaldivisies zijn vooralsnog 25 speelrondes afgewerkt: de clubs lijken in het eerste of tweede weekend van mei aan speelronde 26 te willen beginnen. Dat zal dan wel zonder publiek moeten gebeuren: volgens Der Kicker zijn de clubs bereid om Geisterspielen af te werken, mits de autoriteiten daarvoor toestemming geven.

Het plan van de clubs is om de competities vóór 30 juni af te ronden. Hierdoor zou er maar één midweekse speelronde plaats hoeven vinden. Vermoedelijk wordt ook de halve finales en de finale van de DFP Pokal midweeks ingepland.

Aan de beslissing van de Duitse clubs liggen vooral economische motieven ten grondslag. Der Kicker berichtte vrijdag al dat een groot aantal clubs serieuze financiële problemen hebben, nu de inkomsten weg zijn gevallen. Voor een deel daarvan zou zelfs een faillissement dreigen, als er in mei niet gevoetbald kan worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws