'Dan moet je een kampioen aanwijzen. Desnoods op doelsaldo, is niet zo spannend'

'Dan moet je een kampioen aanwijzen. Desnoods op doelsaldo, is niet zo spannend'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 19:55za 04-04-2020 om 19:55

Aad de Mos maakt gehakt van de UEFA en stelt voor om wel een kampioen aan te wijzen in de Eredivisie, maar niemand te laten degraderen. Hij uit zijn onbegrip over het handelen van de UEFA, dat de voetbalbonden min of meer verplicht om het seizoen af te maken.

De Mos heeft tegenover Omroep West geen goed woord over voor de 'bobo's van de FIFA. "Zij denken echt dat ze in een ivoren toren leven. Als Michel D'Hooghe van de FIFA, dat boven de UEFA staat, al verklaart dat het medisch onverantwoord is om niet te voetballen, dan moet je je niet onder druk laten zetten door landen waar ze mogelijk de tv-gelden niet krijgen."

Maar mocht er niet meer gespeeld worden, hoe worden de Europese tickets dan verdeeld? "Als dat handig is voor Europees voetbal, dan moet je een kampioen aanwijzen. Desnoods op doelsaldo. Dat is niet zo spannend", zegt De Mos. "Degradanten zou ik niet doen. Ze moeten De Graafschap en Cambuur belonen en laten promoveren. Volgend jaar in de Eredivisie starten met twintig clubs en dan een strengere degradatieregel. Dan is het een seizoen later weer normaal."

Oud-scheidsrechter Mario van den Ende is eveneens zeer kritisch op de UEFA en vindt dat de Europese voetbalbond zich moet schamen. "Dat moeten de KNVB en FIFA ook doen. Ze denken dat zij zich in deze tijd alles kunnen permitteren, dat ze een soort uitzonderingspositie hebben. Hoe kortzichtig kan je zijn. Misschien is het een keer tijd om de resetknop in te drukken. Louis van Gaal omschreef het zaterdagochtend mooi in het Algemeen Dagblad. De coronatijd zorgt ook voor nieuwe kansen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met De Mos?

(1012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws