Jonk over 'Ajax- en AZ-doelwit': 'Hij heeft de potentie om de top te halen'

Jonk over 'Ajax- en AZ-doelwit': 'Hij heeft de potentie om de top te halen'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 10:45zo 05-04-2020 om 10:45

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 10:55zo 05-04-2020 om 10:55

Wim Jonk is niet verrast door de vermeende interesse van Ajax en AZ in Micky van de Ven. De trainer werkt bij FC Volendam samen met de achttienjarige verdediger en verwacht dat hij de top kan halen.

Van de Ven werd al bekeken door de Nederlandse topclubs, terwijl er ook interesse zou zijn uit Engeland en Duitsland. Voor Volendam wacht een lucratieve transfer, aangezien de mandekker tot medio 2023 vastligt. "Micky is typisch een ruwe diamant", zegt Jonk tegen Voetbal International. De oefenmeester zag al vroeg de potentie en besloot hem vervroegd over te hevelen naar het eerste elftal.

"Micky heeft in potentie alles wat een topverdediger nodig heeft", vertelt de voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax. "Hij heeft echte wapens waarmee hij zich kan onderscheiden, zoals zijn snelheid en zijn rust en lef bij het indribbelen. Tegelijkertijd heeft hij, zoals alle spelers, ook verbeterpunten. Wat wij met hem doen is het oppoetsen van die wapens en gericht werken aan zijn verbeterpunten."

Volgens Jonk moet Van de Ven de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. "Er komt nu van alles op hem af, dat is wennen natuurlijk", aldus de 49-voudig international. "Maar het is een goede gast, die met de aanwezigheid en ervaring van ons begeleidingsteam ook in goede handen is. Wij zijn overtuigd dat hij de potentie heeft om de top te halen, maar er zit nog heel veel rek in Micky en daar gaan wij hem bij helpen. Tijd en geduld zijn nu de sleutelwoorden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws