Luckassen torpedeert PSV-carrière: 'Waarom zou je dit nu naar buiten brengen?'

Luckassen torpedeert PSV-carrière: 'Waarom zou je dit nu naar buiten brengen?'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 18:59zo 05-04-2020 om 18:59

Derrick Luckassen heeft deze week voor verbazing gezorgd met zijn stevige teksten over PSV. In Eindhoven zien ze hem niet meer terug, liet de 24-jarige verdediger weten aan De Telegraaf. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ziet het als een poging om een transfer te forceren.

PSV verhuurt Luckassen dit seizoen aan Anderlecht, dat tot 31 mei een optie tot koop van zo'n vijf miljoen euro zou hebben. Helemaal nieuw was het standpunt van Luckassen niet voor Elfrink. "Eerder had hij al wel gezegd dat hij niet onder Mark van Bommel terug wilde komen bij PSV", aldus de PSV-watcher bij FC Afkicken.

"Ik kon me daar wel iets iets bij voorstellen, want Luckassen is vorig jaar na het debacle in de Champions League-voorronde tegen FC Basel compleet van het toneel verdwenen. Van een basisplaats naar meetrainen met Jong PSV. Dat was een wat wonderlijke situatie, maar dit is een buitengewoon ongelukkig huwelijk geweest."

"Natuurlijk achtervolgde de pechduivel hem ook wel een beetje. Hij heeft een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar hij is nooit de sterke, constante verdediger geworden die PSV nodig had", aldus Elfrink, die verbaasd is door de timing van Luckassen. "Zeker in dit soort tijden denk ik: waarom zou je dit nu naar buiten brengen? Hij wil natuurlijk een transfer gaan maken. Hij heeft zich kennelijk écht niet fijn gevoeld bij PSV, anders is dit heel voorbarig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws