Ajax voorlopig niet de oplossing: 'Dan blijft iedereen in leven, behalve Ajax'

Ajax voorlopig niet de oplossing: 'Dan blijft iedereen in leven, behalve Ajax'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 09:51ma 06-04-2020 om 09:51

Voetbalclubs komen ontegenzeggelijk in de problemen als de coronacrisis blijft voortduren. Dat erkent Jacco Swart, voorzitter van de European Leagues. Een financiële handreiking van Ajax is echter niet dé oplossing.

Swart, belangenbehartiger van 35 competities, waaronder de Eredivisie, wil dat het seizoen wordt afgemaakt in de zomermaanden, anders zijn de financiële gevolgen haast niet te overzien. "Het loopt in tegenstelling tot Engeland, Spanje en Duitsland niet in de miljarden in Nederland, maar ik weet zeker dat naarmate het langer duurt meer clubs in de problemen komen", aldus Swart bij NOS Studio Sport.

Ajax loopt volgens directeur Marc Overmars mogelijk tientallen miljoenen mis. "Daar zal Ajax niet direct van omvallen, maar er zijn ongetwijfeld clubs die eerder in de problemen komen. Ajax heeft natuurlijk met afstand de hoogste begroting in het Nederlandse voetbal, maar heeft ook met afstand de duurste huishouding. Dus Ajax kan het ook niet financieel oplossen voor andere clubs. Dan blijft iedereen leven, behalve Ajax."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Stelling: Ajax moet meer doen om noodlijdende Eredivisie-clubs uit de brand te helpen

(1897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws