Titelstrijd en bekerfinale in zicht: 'Afbreken van seizoen zonde voor Feyenoord'

Titelstrijd en bekerfinale in zicht: 'Afbreken van seizoen zonde voor Feyenoord'

06-04-2020 10:59
123

Giovanni van Bronckhorst vindt het jammer voor Feyenoord dat de Eredivisie op dit moment stilligt. De Rotterdammers waren goed in vorm en droomden stiekem zelfs weer van een rol in de titelstrijd.

"Het afbreken van het seizoen is zonde voor Feyenoord", zegt Van Bronckhorst, inmiddels in China trainer bij Guangzhou R&F, in De Telegraaf. "Ze hebben het begin dit seizoen heel moeilijk gehad, dan is het dubbel zo knap als je het kan omzetten naar de situatie zoals die nu is op de ranglijst en met het bereiken van de bekerfinale."

Wedden

Meer odds

"Ik heb jaren deel uitgemaakt van de club. Eerst als speler in de jeugd en in het eerste elftal, daarna als assistent en uiteindelijk als hoofdtrainer. Nu is het als buitenstaander voor mij mooi om te zien hoe iedereen zich ontwikkelt", aldus Van Bronckhorst, die daarmee ook doelt op de vele talenten die hij liet debuteren en die nog deel uitmaken van de Feyenoord-kern. "Als coach haal je talenten bij een eerste elftal omdat je hun potentie ziet. Daarna moeten die talenten stappen maken. Het gaat niet alleen om de technische begaafdheid, een talent moet ook met druk en spanning omgaan, fysiek klaar zijn om elke wedstrijd te spelen."