'FIFA komt binnen 48 uur met maatregel: grotere kans op uitspelen seizoen'

'FIFA komt binnen 48 uur met maatregel: grotere kans op uitspelen seizoen'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 14:33ma 06-04-2020 om 14:33

De wereldvoetbalbond FIFA gaat bekendmaken dat de deadline van 30 juni voor het beëindigen van competities wordt opgeheven. Dat meldt The Athletic. De aankondiging wordt binnen 48 uur verwacht.

De maatregel geldt voor alle competities wereldwijd, zodat elke nationale bond zelf kan bepalen wanneer de resterende wedstrijden gespeeld worden. Volgens The Athletic is het een verlenging van het seizoen zonder definitieve einddatum. De UEFA liet eerder al doorschemeren dat 3 augustus voorzichtig gezien mag worden als einddatum voor de huidige competities.

Met het verlengen van het seizoen wordt ook de transferperiode opgeschoven. Het is nog niet bekend wat de nieuwe datum voor de start van de transferperiode wordt. Spelerscontracten die op 30 juni aflopen zullen verlengd worden tot een nieuwe datum. Door de maatregelen van de FIFA is de kans groter dat competities uitgespeeld kunnen worden. 

Dinsdag vindt er in Nederland een groot overleg plaats tussen clubs en rechtenhouders over de rest van het seizoen. Ajax, AZ en PSV hebben al aangegeven het liefst niet meer in actie te komen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws