De Jong ziet landgenoot als moeilijkste opponent: 'Speelde bij Ajax toen achterin'

De Jong ziet landgenoot als moeilijkste opponent: 'Speelde bij Ajax toen achterin'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 18:14ma 06-04-2020 om 18:14

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 18:19ma 06-04-2020 om 18:19

Frenkie de Jong speelde al de nodige topwedstrijden in zijn nog prille carrière, maar hij wijst Steven Bergwijn aan als de tegenstander met wie hij de meeste moeite heeft gehad. Dat vertelt de middenvelder in een interview op het YouTube-kanaal van FC Barcelona.

"Dat is lastig, omdat je in een wedstrijd niet alleen maar tegenover één speler staat", reageert De Jong op de vraag wie zijn moeilijkste opponent was. "Maar bij Ajax stond ik weleens achterin en speelden we tegen PSV. Ik denk dat Steven Bergwijn dan mijn moeilijkste tegenstander is geweest", laat hij weten.

De Oranje-international kan in zijn eerste seizoen bij Barça rekenen op een basisplaats, maar hij blijft kritisch op zijn prestaties. "Ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Het gaat niet echt slecht, want ik speel veel en daar ben ik heel blij mee. Het is mijn eerste jaar bij deze grote club. Maar ik denk dat ik het beter kan doen. Ik heb een paar goede en een paar mindere wedstrijden gespeeld, al was er geen eentje heel slecht. Ik ben tevreden, maar niet helemaal."

De Jong staat met de nodige sterren op het veld in Catalonië, maar de zeventienjarige Ansu Fati heeft hem het meest verrast. "Omdat ik hem niet kende voordat ik naar Barcelona kwam. Hij heeft me enorm verrast, omdat hij nog steeds erg jong is en je kon meteen zien dat hij enorm getalenteerd is en veel kwaliteiten heeft."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws