Ik vroeg me af: blijf ik Nederland of wordt het Manchester United?

"Ik vroeg me af: blijf ik Nederland of wordt het Manchester United?"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 19:39ma 06-04-2020 om 19:39

Tahith Chong hoefde niet lang na te denken toen Manchester United in 2016 voor hem aanklopte. De aanvaller speelde toen nog bij Feyenoord, dat hem graag langer binnenboord had gehouden. 

Chong gold als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord. "Als United komt...United is een van de grootste clubs ter wereld, dus het is bijna onmogelijk om dan nee te zeggen", zegt Chong in de podcast van Manchester United. "Ik vroeg me af: blijf ik Nederland of wordt het United? Er waren wat mij betreft geen andere opties.

Chong leek lang op weg naar de uitgang van Manchester United omdat hij niet vond dat hij genoeg kansen kreeg in het eerste elftal. Uiteindelijk verlengde hij tóch zijn contract. Dat betekent echter niet dat Chong er al is, beseft hij zelf. "Ik weet dat ik nog veel moet verbeteren."

"De manager heeft vertrouwen in de jonge spelers. Niet alleen in mij. Als ik niet op de bank zit en ik zie Angel Gomes, Mason Greenwood of Brandon Williams op de bank of op het veld geeft dat ook een trots gevoel. Dat zijn jongens die ik inmiddels al een paar jaar ken. Het geeft een trots gevoel om die jongens op het veld te zien, ook als ik zelf niet meedoe."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Chong doorbreken?

(2174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws