Senesi: 'Sommige spelers hebben zes maanden nodig, ik maar een maand'

Senesi: 'Sommige spelers hebben zes maanden nodig, ik maar een maand'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 07:38di 07-04-2020 om 07:38

Het duurde even voordat Marcos Senesi zich liet zien bij Feyenoord, maar inmiddels is de Argentijn niet meer uit de ploeg van Dick Advocaat weg te denken. Zijn collega's hebben hem door een lastige periode gesleept, zegt hij.

Senesi begon stroef en zat een tijdje op de bank nadat hij eerder een onzekere indruk achterliet, maar werd daarna opgesteld. Hij vindt dat hij zich snel heeft aangepast. "Ik heb me snel aangepast door mijn teamgenoten", zegt Senesi tegen Olé. "Ik was zeker van wat ik deed en had veel zelfvertrouwen. Sommige spelers hebben in een andere competitie zes maanden nodig, maar ik deed het in een maand en heb m'n plek verdiend."

Senesi kwam voor zeven miljoen euro over van San Lorenzo. Het voetbal in Argentinië is niet te vergelijken met de Eredivisie. "De snelheid van het spel is anders. Ik moest me daaraan aanpassen. Er zijn wedstrijden die op kunstgras worden gespeeld, dat maakt verschil. Ik voelde me steeds meer op m'n gemak tijdens wedstrijden Ik ben gegroeid in deze competitie.

De Argentijn hoopt met zijn land te kunnen schitteren op de Olympische Spelen, die zijn verplaatst naar volgend jaar. "Het is mijn droom om uit te maken van Argentinië op welk toernooi dan ook. Als God het wil zal ik aanwezig zijn op de Olympische Spelen."

"Dat ik niet meedeed tijdens de kwalificaties heeft me niet geraakt. Er stond al een goed team en Feyenoord wilde me niet vrijgeven vanwege de Eredivisie. Ze waren niet verplicht me af te staan." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws