RKC niet in Ajax-kamp om degradatie te voorkomen: 'Begrotingen bijstellen'

RKC niet in Ajax-kamp om degradatie te voorkomen: 'Begrotingen bijstellen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 10:22di 07-04-2020 om 10:22

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 10:26di 07-04-2020 om 10:26

Frank van Mosselveld stoort zich aan het beeld dat is ontstaan over de rol van RKC Waalwijk in de discussie over het wel of niet uitspelen van de Eredivisie. Een mogelijk vroegtijdige beëindiging van de competitie zou ertoe kunnen leiden dat de club niet degradeert.

Maar volgens de algemeen directeur is dat niet de reden waarom RKC Waalwijk in een vroeg stadium samen met Ajax optrok in het statement om de Eredivisie stop te zetten. De club wil snel helderheid omdat het anders mogelijk pas in augustus duidelijk wordt of RKC Waalwijk zich moet voorbereiden op een nieuw seizoen in de Eredivisie, of in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is de achterliggende reden geweest om te zeggen dat het voor ons gecompliceerd zou worden als de competitie pas zo laat zou eindigen", zegt Van Mosselveld nu in het Brabants Dagblad.

"Iedereen verbond zijn eigen conclusies aan die uitspraken. Er is geroepen dat RKC de situatie zou gebruiken om te voorkomen dat de club zou degraderen. Ik ga niet steeds alles weerleggen. Het is in ieder geval positief dat RKC als kleinere club de aandacht op zich gericht krijgt", vindt Van Mosselveld, die twee begrotingen heeft klaarliggen voor twee verschillende scenario's: lijfsbehoud of degradatie. "Die begrotingen zijn inmiddels klaar, maar zullen door de recente ontwikkelingen flink bijgesteld moeten worden. Daarom moet er snel duidelijkheid zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws