'Real Madrid wil Mbappé in 2021 met vijftig procent korting aantrekken'

'Real Madrid wil Mbappé in 2021 met vijftig procent korting aantrekken'

07-04-2020 11:18 Laatste update: 11:31
36

Real Madrid heeft de plannen om Kylian Mbappé naar de club te halen met een jaar uitgesteld. Dat meldt AS. 'Operación Mbappé' zal nu in 2021 gaan plaatsvinden.

Aanvankelijk hoopte De Koninklijke komende zomer al een serieuze poging te gaan wagen voor de jonge ster van Paris Saint-Germain, maar door die plannen is vanwege de coronacrisis een streep gezet. Het uitstellen van de Mbappé-onderhandelingen met een jaar kan Real Madrid wel een fikse korting opleveren. Dit jaar werd het transferbedrag op 300 miljoen euro geschat. Door de financiële crisis als gevolg van de verspreiding van het coronavirus én de het feit dat het contract van Mbappé in 2022 afloopt, verwacht Real aan 150 miljoen euro genoeg te hebben.

Mbappé zelf lijkt wel oren te hebben naar een vertrek bij Paris Saint-Germain. Onlangs zei het talent: "Ik moet me de leider voelen van een belangrijk project. Hopelijk is dat in Parijs. En zo niet, dan ergens anders." De Fransman wil Europees succes boeken, iets waar PSG al jaren mee worstelt.