'Kunt niet zeggen: wij gaan Champions League spelen en de rest zoekt het maar uit'

'Kunt niet zeggen: wij gaan Champions League spelen en de rest zoekt het maar uit'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 11:51di 07-04-2020 om 11:51

De enige manier voor het Nederlandse voetbal om door deze coronacrisis heen te komen is solidair naar elkaar zijn. Sportmarketeer Chris Woerts vindt dat de eigen belangen opzij geschoven moeten worden voor het grotere geheel.

"Alleen met solidariteit kunnen de clubs overleven", pleit Woerts in gesprek met Voetbal International. "Je kunt nu als club niet zeggen: 'Wij gaan Champions League spelen en de rest zoekt het maar uit.' Je kan ook niet zeggen: 'Wij blijven in de Eredivisie en RKC Waalwijk en ADO Den Haag vliegen er maar uit.' Solidariteit is van boven naar beneden, eigen belangetjes opzij en zorgen dat de bedrijfstak dit overleeft."

De Europese deelnemers van dit seizoen - Ajax, PSV, Feyenoord en AZ - zouden al bereid zijn om een deel van hun inkomsten in een noodfonds te stoppen. In de Bundesliga is dit al gebeurd. "De Duitsers laten zien dat het kan. Daar dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten, omdat ze weten dat de clubs uiteindelijk van elkaar afhankelijk zijn. Nu valt de bijdrage van Bayern München wel mee op een begroting van zeshonderd miljoen euro, maar het gaat om het gebaar."

Maandag maakte de KNVB al bekend dat er een steunpakket van elf miljoen euro naar het Nederlandse voetbal gaat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: de Nederlandse Europa-deelnemers zijn het verplicht om noodlijdende Nederlandse clubs financieel bij te staan

(1391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws