'Feyenoord zou m'n optie lichten, maar dat bleek niet zo. Wat was daar besproken?'

'Feyenoord zou m'n optie lichten, maar dat bleek niet zo. Wat was daar besproken?'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 12:58di 07-04-2020 om 12:58

Joël Zwarts moest afgelopen zomer noodgedwongen een stap terug doen. De bij Feyenoord opgeleide spits mocht tot zijn verrassing transfervrij vertrekken uit De Kuip en voegde zich vervolgens bij stadgenoot Excelsior.

Zwarts werd in het voorjaar van 2019 aan FC Dordrecht verhuurd en kreeg vervolgens slecht nieuws van Feyenoord. "Er werd gezegd dat mijn optie gelicht zou worden, maar net voordat het gesprek over een meerjarig contract zou plaatsvinden, bleek dat toch niet het geval", vertelt hij aan ELF Voetbal. De twintigjarige Rotterdammer fronste zijn wenkbrauwen toen hij dit hoorde. "Ik dacht vooral: wat is daar in de tussentijd besproken? Wie heeft wat gezegd?"

De spits besloot echter om niet bij de pakken neer te zitten en trok naar Excelsior, waar hij in zijn jonge jaren al even had gespeeld. "Dus ik kende de mensen en wist dat de club bij me zou passen. Mijn goede gevoel werd bevestigd na een gesprek met algemeen directeur Ferry de Haan." Tot dusver was hij goed voor negen goals en acht assists in 28 Keuken Kampioen Divisie-duels. "Ik moest en zou dit jaar doorbreken. Mede door Ricardo Moniz, onze vorige trainer (eind januari ontslagen, red.), is dat uiteindelijk mogelijk gemaakt. Onder hem ben ik veel constanter geworden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws