Eén miljard euro schade dreigt voor Spaanse clubs, La Liga omcirkelt drie data

Eén miljard euro schade dreigt voor Spaanse clubs, La Liga omcirkelt drie data

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 14:14di 07-04-2020 om 14:14

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 14:24di 07-04-2020 om 14:24

La Liga wordt op zijn vroegst op 28 mei hervat, zo heeft voorzitter Javier Tebas dinsdag laten weten in een call met journalisten. De Spaanse competitie heeft drie mogelijke startdata gegeven.

De eerste is dus 28 mei, de andere twee 6 juni en 28 juni. "Dit zijn de meest waarschijnlijke scenario's na alles besproken te hebben met de UEFA", aldus Tebas volgens de BBC. "We kunnen niet een exacte datum geven. Dit zullen de Spaanse autoriteiten doen. Maar we hebben nog tijd om weer te gaan trainen voordat het zover is."

La Liga moet nog elf speelronden afleggen, en Tebas zette dinsdag in de call op een rij hoeveel de Spaanse clubs gaan mislopen als de competitie niet uitgespeeld kan worden. "Als we naar de economiche impact kijken, met de Europese competities inbegrepen, dan lopen de Spaanse clubs één miljard euro mis als we niet meer kunnen voetballen. Als we dat zonder publiek doen, is de schade driehonderd miljoen euro. Spelen we met fans door, dan is de nu al opgelopen schade honderdvijftig miljoen euro."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Primera División

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws