Bosz stelt 'sterke mening' bij: 'Als de clubs het eind van de maand niet halen...'

Bosz stelt 'sterke mening' bij: 'Als de clubs het eind van de maand niet halen...'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 23:10di 07-04-2020 om 23:10

Peter Bosz sprak zich vlak vóór het uitbreken van de coronacrisis uit tegen het spelen zonder fans. Inmiddels heeft de trainer van Bayer Leverkusen zijn mening ten opzichte van Geisterspielen moeten herzien.

Aangezien de meeste Bundesliga-clubs grotendeels afhankelijk zijn van tv-inkomsten, hebben ze geen andere keuze dan de competitie hervatten met wedstrijden voor lege tribunes. Bosz verklaart zich solidair. "Ik had hier een duidelijke mening over en die heb ik nog steeds: wij spelen voetbal voor de fans en het zal heel vreemd aanvoelen om dat straks in lege stadions te doen. Maar we zullen straks Geisterspielen afwerken, omdat de clubs het geld nu eenmaal hard nodig hebben", tekent Der Kicker op uit zijn mond.

Datzelfde medium onthulde onlangs hoe nijpend de situatie is: meerdere clubs op het hoogste niveau zouden zelfs in mei al om kunnen vallen, als er dan geen wedstrijden zijn. "Als clubs zo diep in de problemen zitten dat ze het einde van de maand niet eens halen, dan begrijp ik dat we moeten spelen vanwege de tv-inkomsten", aldus Bosz.

De Apeldoorner is in ieder geval blij dat er weer voorzichtig aan voetbal gedacht kan worden. "Ik zat ook twee weken thuis en het stemde mij gelukkig dat ik weer training kon geven, ook al was het maar aan kleine groepjes." Bosz denkt dat ook de fans niet kunnen wachten, hoewel een stadionbezoek er voorlopig niet in zit. "Ik kan me voorstellen dat ze na een paar weken thuiszitten denken: gelukkig, we hoeven niet meer naar wedstrijden van tien jaar terug te kijken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een hervatting van de Bundesliga in lege stadions, zie jij het zitten?

(2877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws