Virologen waarschuwen: grote kans op geen fans bij voetbalduels in 2020

Virologen waarschuwen: grote kans op geen fans bij voetbalduels in 2020

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 07:22wo 08-04-2020 om 07:22

De kans is groot dat er dit kalenderjaar geen wedstrijden meer gespeeld zullen worden met fans. De Duitse viroloog Alexander Kekulé waarschuwde daar afgelopen weekend al voor, en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus sluit zich daarbij aan.

Kekulé zei zaterdag op de Duitse televisie dat hij het niet ziet gebeuren dat er dit jaar nog 60.000 mensen in een stadion zullen zitten. Osterhaus denkt dat het spelen van voetbalwedstrijden met publiek zeer laag op de prioriteitenlijst van het kabinet zal staan. "Als je grote groepen mensen bij elkaar laat komen, dan heb je de kans dat daar geduvel van komt", zegt Osterhaus in De Telegraaf.

"De kans is groot dat je dat niet onder controle houdt. Stel dat de huidige maatregelen teruggeschroefd kunnen worden en je laat het toe dat de Arena volloopt met 50.000 man. Als daar twintig mensen bij zitten die het virus hebben, dan heb je alweer een flinke uitbraak te pakken. En kun je weer terug bij af zijn", waarschuwt Osterhaus, die zegt dat het hervatten van wedstrijden met publiek 'een lage prioriteit zal hebben'. "Er zijn rondom zo’n wedstrijd heel veel mensen die met elkaar in contact komen. Niet alleen in het stadion, maar ook in de stad, waar fans gaan eten en bier drinken."

Eerder deze week bleek uit een enquête van het Supporterscollectief Nederland dat zeventig procent van de voetbalfans niet wil dat er nog gevoetbald wordt als het publiek daar niet bij aanwezig mag zijn

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Moeten de competities uitgespeeld worden als dit alleen zonder fans kan?

(1519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws