'Liverpool woest: Premier League-concurrent lekte na coronameeting naar pers'

'Liverpool woest: Premier League-concurrent lekte na coronameeting naar pers'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 09:14wo 08-04-2020 om 09:14

Liverpool voelt zich in het pak genaaid door een concurrerende Premier League-club. Vorige week lekte uit dat de Premier League-koploper staatssteun heeft aangevraagd voor zijn werknemers en dat leidde tot een storm aan kritiek.

Om de financiële klappen van de coronacrisis op te vangen, deed de Liverpool-leiding een beroep op het noodfonds. Het personeel zou naar huis worden gestuurd en de Britse regering zou tachtig procent van de inkomens vergoeden. Het leidde tot felle kritiek van onder meer Jamie Carragher, Dieter Hamann en Stan Collymore, waarna The Reds maandagavond terugkrabbelden.

Het laatste woord is echter nog niet gezegd over het schandaal. Volgens The Athletic is het bestuur van Liverpool ervan overtuigd dat een andere Premier League-club de verlofaanvraag na een vertrouwelijke meeting heeft gelekt naar de pers. Inmiddels zou er een onderzoek zijn ingesteld.

Newcastle United, Tottenham Hotspur, Bournemouth en Norwich City gingen Liverpool overigens voor door personeelsleden met verlof naar huis te sturen. 'We geloven dat we vorige week tot een verkeerde beslissing zijn gekomen en dat spijt ons enorm', liet algemeen directeur Peter Moore maandagavond weten in een brief aan de supporters.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws