Meer burgemeesters tegen herstart Eredivisie: 'Dat kan toch niet zo zijn?'

Meer burgemeesters tegen herstart Eredivisie: 'Dat kan toch niet zo zijn?'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 16:26wo 08-04-2020 om 16:26

In navolging van hun collega John Jorritsma (Eindhoven) zien ook de burgemeesters van Waalwijk en Doetinchem het niet zitten om de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie juni weer op te starten. Onder meer de politie-inzet wordt een probleem, klinkt het.

Nol Kleijngeld, burgemeester van Waalwijk, ziet nog veel te veel vraagtekens. "Als je Mark Rutte hoort zeggen, dat we er nog lang niet zijn. Is het dan verstandig om in juni al weer te gaan voetballen? Het lijkt me niet", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. "Hoe zit het met de politiecapaciteit, om maar wat te noemen."

Spelen zonder publiek is volgens Kleijngeld niet de oplossing. Supporters zouden op andere plaatsen buiten het RKC-stadion bij elkaar kunnen komen. "Niet alle jongeren zien de risico's van het coronavirus in", constateert de Waalwijkse burgemeester. "Je ziet ze soms chilllen in auto’s vlak naast elkaar, raampje open. Daar maken we ons best zorgen over."

Doetinchem
Ook zijn Doetinchemse collega Mark Boumans vindt het geen goed plan om weer te voetballen in juni. De politiecapaciteit is te beperkt voor zomervoetbal in Nederland, benadrukt hij in gesprek met de Gelderlander. "Het kan toch niet zo zijn dat we vanwege commerciële belangen van de FIFA en UEFA ons Nederlandse politiekorps over de kling gaan jagen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws