Real Madrid bereikt ondanks oproep Kroos akkoord over inleveren salaris

Real Madrid bereikt ondanks oproep Kroos akkoord over inleveren salaris

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 19:26wo 08-04-2020 om 19:26

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 16:50do 09-04-2020 om 16:50

Real Madrid heeft woensdag met de spelers en de technische staf een akkoord bereikt over het inleveren van salaris. Het gaat om zowel de voetbal- als de basketbaltak van de Koninklijke.

Real meldt in een verklaring dat de spelers vrijwillig hebben ingestemd met het afstaan van tien of twintig procent van hun loon, afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Volgens de Spaanse grootmacht is de ingreep noodzakelijk om het gemis aan inkomsten te compenseren. Zo voorkomt Real tevens dat het werknemers moet ontslaan.

De Madrilenen volgen het voorbeeld van clubs als FC Barcelona, al dragen de spelers van de Catalanen liefst zeventig procent van hun inkomen af. Volgens Spaanse media, waaronder Cadena SER, bespaart Real tientallen miljoenen en maximaal 56 miljoen euro.

Real-middenvelder Toni Kroos sprak zich dinsdag nog uit tegen het inleveren van salaris. "Dat is een nutteloze donatie, of één aan de club", oordeelde hij. De Duitser was van mening dat het beter is om volledig doorbetaald te krijgen en dan zelf aan goede doelen te geven. "We moeten allemaal ons steentje bijdragen en er zijn ook genoeg plaatsen waar hulp heel hard nodig is."

Spanje is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld met volgens de laatste cijfers 14.673 doden. Het Zuid-Europese land is nog altijd in een totale lockdown. Of het seizoen in de Primera División nog uitgespeeld kan worden, is zeer de vraag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws