Virologen verwachten nieuwe viruspiek na zomer: 'Kans op zomervoetbal niet groot'

Virologen verwachten nieuwe viruspiek na zomer: 'Kans op zomervoetbal niet groot'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 08:26do 09-04-2020 om 08:26

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 08:31do 09-04-2020 om 08:31

Virologen verwachten dat publiek voor lange tijd niet bij voetbalwedstrijden aanwezig mag zijn. De Belgische viroloog Marc Van Ranst vreest in De Telegraaf zelfs voor een nieuwe herfstgolf van het coronavirus waarmee ook volgend seizoen ontregeld zal worden.

"In een optimistisch scenario, zou je kunnen nadenken over het spelen van wedstrijden in de zomermaanden – tussen twee pieken van het virus in – zonder publiek", zegt Van Ranst in de krant. "Daar is het voetbal eigenlijk niet voor bedoeld, maar dan zouden de wedstrijden via tv gevolgd kunnen worden. Voor zo'n scenario moet het virus wel teruggebracht zijn richting nul. Die kans acht ik niet groot, maar het is niet uitgesloten."

Als de effecten van de maatregelen zich doorzetten, zal publiek bij voetbalwedstrijden niet hoog op het prioriteitenlijstje van het kabinet staan. "We moeten beseffen dat het invoeren van alle maatregelen in een paar dagen is gebeurd, maar dat het terugwandelen ervan een heel traag proces zal zijn, waarbij we voortdurend moeten bekijken wat het effect is op de verspreiding van het virus. Massabijeenkomsten zoals popconcerten en voetbalwedstrijden zitten in dat proces helemaal aan het einde", aldus Van Ranst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws