Mogelijk verbod op wedstrijden: 'KNVB-besluit komt echt veel te vroeg'

Mogelijk verbod op wedstrijden: 'KNVB-besluit komt echt veel te vroeg'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 09:25do 09-04-2020 om 09:25

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 09:38do 09-04-2020 om 09:38

De burgemeester van Deventer is overduidelijk: in zijn stad wordt in juni en juli geen betaald voetbal meer gespeeld. Dat laat de gemeente Deventer weten aan RTV Oost.

Burgemeester Ron König vindt het net als zijn regionale collega's Peter Snijders (Zwolle) en Arjen Gerritsen (Almelo) veel te vroeg om te speculeren over een herstart van de Eredivisie en Eerste Divisie. De gemeente Deventer spreekt zelfs van het verbieden van eventuele voetbalwedstrijden na 1 juni.

"Samenkomsten zijn dan nog gewoon verboden, dus wedstrijden staan we dan ook nog niet toe. Het besluit van de KNVB komt echt veel te vroeg", stelt gemeentevoorlichter Maarten Jan Stuurman tegenover RTV Oost. De reacties volgen naar aanleiding van de uitspraken van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven, die niet wil dat PSV de competitie hervat.

De gemeente Almelo begrijpt het voornemen van de KNVB om door te voetballen wel. Gerritsen: "Het zou iedereen plezier doen als er weer gewoon gevoetbald zou kunnen worden, maar we zitten nu nog midden in de aanpak van de coronacrisis en evenementen, zoals voetbalwedstrijden, zijn vooralsnog uitgesloten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws