'PSV praat met Matusiwa en concurreert met clubs uit Duitsland en Frankrijk'

'PSV praat met Matusiwa en concurreert met clubs uit Duitsland en Frankrijk'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 11:58do 09-04-2020 om 11:58

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 12:11do 09-04-2020 om 12:11

Verrassend nieuws uit Frankrijk: PSV heeft concrete belangstelling voor Azor Matusiwa. Dat meldt Eurosport. Ook FC Augsburg en Stade Reims zitten achter de controlerende middenvelder van FC Groningen aan.

Augsburg, de nummer veertien van de Bundesliga, heeft volgens Eurosport een 'stevig aanbod' neergelegd bij het management van Matusiwa. Dat zou opvallend zijn, omdat zijn club FC Groningen in principe eerst toestemming moet geven voor onderhandelingen.

Naast Augsburg worden PSV en Stade Reims genoemd. De Eindhovense club zou al om de tafel hebben gezeten met de entourage van Matusiwa om de opties te verkennen. Stade Reims nam afgelopen winter Kaj Sierhuis nog over van Groningen en hengelde vorig jaar nadrukkelijk naar Deyovaisio Zeefuik.

Eurosport-journalist Manu Lonjon kwam donderdagmiddag met de Matusiwa-scoop. Hij was in januari ook de eerste die melding maakte van een op handen zijnde transfer van Ricardo Rodriguez naar PSV. De Zwitserse linksback werd uiteindelijk tot het einde van het seizoen gehuurd van AC Milan.

Matusiwa doorliep de jeugdopleiding van Ajax en was een gewaardeerde kracht bij Jong Ajax, maar een doorbraak in Amsterdam bleef uit. Als huurling van De Graafschap verdiende hij vorig seizoen een transfer naar FC Groningen. Met 23 competitiewedstrijden achter zijn naam is Matusiwa een vaste waarde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws