De Mos over Belgisch schandaal: 'Club in de grootte van Ajax, Feyenoord en PSV'

De Mos over Belgisch schandaal: 'Club in de grootte van Ajax, Feyenoord en PSV'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 20:15do 09-04-2020 om 20:15

Aad de Mos kan zich niet voorstellen dat Standard Luik daadwerkelijk verdwijnt. Volgens hem is de club daar simpelweg te groot voor. De Belgische bond heeft de club geen proflicentie gegeven en daarom degradeert Standard, zoals het er nu uitziet, naar het vierde niveau van België.

In gesprek met De Telegraaf wijst De Mos vooral naar clubeigenaar Bruno Venanzi. Standard zou geen betalingsbewijzen voor tekenpremies hebben. Naar verluidt gaat het om een bedrag van één miljoen euro. De Mos weet ook dat Standard 12 miljoen tekort komt voor volgend seizoen.

Volgens De Mos heeft Standard veel dure spelers aangetrokken en is er veel geld betaald aan makelaars. Hij ziet de club echter niet ten onder gaan. "Ik zou me over Standard Luik maar niet te veel zorgen maken. Die club is te groot om kopje onder te gaan. Dat is een club in de orde van grootte van Ajax, Feyenoord en PSV", zegt De Mos.

"Het bestaat niet, dat Standard het niet gaat redden. Natuurlijk is het nu een moeilijke tijd, maar ik denk dat er zeker iemand op zal staan om die club er niet aan onderdoor te laten gaan. Het gaat om een bedrag van 12 à 13 miljoen euro. Dat is geen volstrekt onhaalbaar bedrag voor vermogende mensen", zegt De Mos.

"De liefde voor Standard is groot in België, en er zijn genoeg mensen die zo'n bedrag op kunnen brengen. Ik denk zelfs dat het trainer Michel Preud’homme zou kunnen lukken om voldoende mensen om zich heen te verzamelen om Standard weer op poten te zetten. Die mensen wachten alleen op het moment dat Venanzi zijn hoofd in een strop steekt, zodat er een nieuwe leiding in kan stappen."

Standard heeft besloten in beroep te gaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws