KNVB denkt aan onderzoek: 'Misschien ontdekken we wie het account heeft gehackt'

KNVB denkt aan onderzoek: 'Misschien ontdekken we wie het account heeft gehackt'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 08:07vr 10-04-2020 om 08:07

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft donderdagavond gebeld met een aangeslagen Danny Makkelie. De arbiter was het slachtoffer van een Instagram-hack, waardoor er uit zijn naam mondkapjes te koop werden aangeboden.

"Ik werd door iemand gebeld, intern bij de KNVB, die me vertelde dat er uit naam van Danny mondkapjes te koop werden aangeboden. Maar kort nadat ik me had afgevraagd: Wat is dít nou?, kreeg ik te horen dat het een bijzonder slechte grap was en Danny’s Instagram-account was gehackt", reageert Van Egmond in De Telegraaf.

De scheidsrechtersbaas vindt 'een bijzonder slechte grap' nog een understatement. "De hack krijgt door de coronacrisis die we nu doormaken een extra lading. En alle streken op dit vlak zijn natuurlijk volkomen onacceptabel, volkomen misplaatst."

Inmiddels hebben Van Egmond en Makkelie gebeld. "Hij wilde absoluut duidelijk maken dat hem geen blaam treft en hoopt dat dit duidelijk wordt", zegt hij. Aangifte doen is een optie, maar Van Egmond sluit een KNVB-onderzoek ook niet uit. "Misschien dat we erachter kunnen komen wie het account heeft gehackt. En wellicht dat we de risico's van social media nog eens goed in kaart moeten brengen en kunnen aanstippen bij de scheidsrechters."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws