Makkelie schrikt zich kapot: 'Op deze manier wordt mijn goede naam geschaad'

Makkelie schrikt zich kapot: 'Op deze manier wordt mijn goede naam geschaad'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 06:40vr 10-04-2020 om 06:40

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 08:03vr 10-04-2020 om 08:03

Danny Makkelie is zich een ongeluk geschrokken door de hack van zijn Instagram-account. De scheidsrechter en politieman bood twee soorten mondkapjes in groten getale aan, iets waar hij zelf part noch deel aan had.

"Bij de politie werken we zonder beschermingsmiddelen, zijn de mondkapjes bijzonder schaars en gaan we soms onbeschermd de wijk in. En dan zou ik grote hoeveelheden mondkapjes in de aanbieding hebben volgens mijn Instagram-account", reageert een geschrokken Makkelie in De Telegraaf.

Het Instagram-account van de scheidsrechter bleek te zijn gehackt. Hij kon tot zijn opluchting nog zelf inloggen, waardoor hij een statement kon maken en verdere schade voorkwam. Op dat moment ging de foto echter al rond. "Morgen (vrijdag, red.) zal ik op mijn werk kijken of ik aangifte ga doen."

"Ik ben zelf hulpofficier en weet dat het in deze coronacrisis geen prioriteit heeft en het lastig is om de hacker te achterhalen. Zelfs toen ik via social media met de dood werd bedreigd, konden de daders niet gepakt worden. Aan de andere kant wordt op deze manier wel mijn goede naam geschaad. Zeker als je ziet hoe erop is gereageerd."

Makkelie merkte thuis dat er ook was geprobeerd in te breken bij zijn Facebook-pagina en e-mailadres. "Zoals zovelen had ik eenzelfde wachtwoord voor alles, maar daar ben ik wel van genezen. Niet handig voor een politieagent. Daarom ben ik zo van slag van deze affaire: m'n collega's en ik lopen allemaal op de toppen van onze tenen, veelal onbeschermd en dan komt zo’n vervelend bericht over mondkapjes van mij op mijn account. Verschrikkelijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws