Janssen stoort zich: 'Jammer dat toon van debat zo extreem is. Verbeten. Vijandig'

Janssen stoort zich: 'Jammer dat toon van debat zo extreem is. Verbeten. Vijandig'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 10:28vr 10-04-2020 om 10:28

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen vindt het veel te voorbarig om de Eredivisie nu al stop te zetten, een scenario waar onder meer Ajax, PSV en AZ op aanstuurden. De captain zegt niet dat voetballers een voorkeursbehandeling moeten krijgen, maar denkt dat het verstandiger is om de richtlijnen van de instanties op te volgen en simpelweg te wachten.

"Het stoort me als mensen denken dat voetballers zich op een ander niveau willen plaatsen", zegt Janssen in de Volkskrant. "Zo van: de hele wereld ligt stil en voetballers denken dat ze een uitzonderingspositie hebben. Dat is onzin. Als de overheid zegt: het kan niet, dan is er geen club of speler die zegt: wij willen toch. Dat is de discussie niet. Juist door nu duidelijkheid te vragen zet je de voetballerij boven alles, want niemand heeft duidelijkheid"

Janssen vindt het wel logisch dat er naar mogelijke scenario's gekeken wordt. "Het is toch logisch dat je als bedrijfstak zoekt naar een manier om door te kunnen gaan. Om het sportief zo eerlijk mogelijk en financieel gunstig af te ronden. Misschien tegen beter weten in. Als je volgens richtlijnen van het RIVM straks kunt trainen, eerst in kleine groepjes, moet dat toch kunnen? Laat specialisten rustig hun werk doen. Gezondheid staat altijd voorop. Natuurlijk zijn er ook jongens bang voor hun gezin. Maar het is nog zover weg. Om dan bij voorbaat nee te zeggen. Als club maak je intussen scenario’s."

Janssen vindt het jammer dat er zoveel belangen gebruikt worden in deze crisis. "Dat het voetbal hard wordt geraakt, is niet meer dan normaal. De hele maatschappij wordt hard geraakt. Je hoeft geen geleerde te zijn om dat te constateren. Iedereen doet zijn stinkende best om het economische en sportieve verval zo klein mogelijk te laten zijn. Het is jammer dat de toon van het debat dan soms zo extreem is. Verbeten. Vijandig. Ik zou zeggen: treed als één front naar buiten", besluit Janssen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws