Nieuws uit België: volgende twee clubs staan op omvallen

Nieuws uit België: volgende twee clubs staan op omvallen

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 16:20vr 10-04-2020 om 16:20

RE Moeskroen en SK Lommel zijn waarschijnlijk de volgende twee clubs te zijn die om gaan vallen in België. Eerder kreeg Standard Luik al te horen dat het vanaf volgend seizoen op het vierde niveau speelt.

Moeskroen en Lommel lijken de volgende clubs die - net als Standard - geen proflicentie krijgen van de Belgische bond. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad, dat meldt dat de twee clubs 'de speelbal van voetbalmakelaars zijn'. 

Volgens de Belgische media heeft de Belgische bond bewijs dat Moeskroen wordt geleid door zaakwaarnemers Eran Zahavi en Marc Rautenberg. 'De licentiecommissie van de Bel­gische voetbalbond lijkt voor het eerst in jaren over staalharde ­bewijzen te beschikken dat spelersmakelaar Pini Zahavi en zijn medewerker Marc Rautenberg ­alvast tot 2018 een rol speelden bij het beheer van RE Moeskroen', schrijft De Standaard.

'De club zelf had dat de voorbije jaren altijd ontkend. Maar deze keer ­beschikt de licentiecommissie over een vonnis van de onder­nemingsrechtbank in Doornik van oktober 2019 dat het tegendeel suggereert.'

Lommel heeft een vergelijkbaar probleem. De eersteklasser werd vorig jaar overgenomen door de Israëlische advocaat Ehuh Shochatovitch. Detail: tot een paar jaar geleden werkte bij voor Zahavi. Shochatovitch staat echter geregistreerd als makelaar en daarnaast is hij eigenaar van een voetbalacademie in Gambia. Dat is tegen de regels. Hij regelde ook verboden transfers van zijn academie naar Lommel. De club heeft financiële problemen en kan niet aantonen dat er volgend seizoen wél geld is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws