'Ajax wilde clubrecord breken, maar AZ liet me niet naar concurrent gaan'

'Ajax wilde clubrecord breken, maar AZ liet me niet naar concurrent gaan'

11-04-2020 09:16
123

Ajax wilde in de zomer van 2018 het clubrecord breken voor Alireza Jahanbakhsh, maar AZ wilde hem niet naar de concurrent laten gaan. Dat onthult de 26-jarige Iraniër, die uiteindelijk voor negentien miljoen euro de overstap maakte naar Brighton & Hove Albion.

Jahanbakhsh stond er na zijn derde jaar in Alkmaar goed op. "Ik had veel interessante aanbiedingen. De meest serieuze waren van Ajax en PSV", vertelt de buitenspeler aan Persian Football. "Ajax bood zelfs meer dan ze ooit hadden gedaan voor een speler, maar AZ liet me niet naar een andere club in Nederland gaan. Ze deden me een beter voorstel, maar ik had besloten dat ik wilde vertrekken."

"Er waren gesprekken met Napoli en ik had goede aanbiedingen uit Duitsland, waaronder van een club die altijd in de top-vijf speelt", vervolgt Jahanbakhsh, die clubs echter zag afhaken door de hoge vraagprijs vanuit Alkmaar. "Ik had nog een contract voor twee jaar en AZ bleef de vraagprijs verhogen. Alleen in Engeland konden ze zich mij nog veroorloven."

Uiteindelijk hapte Brighton toe, al deed Leicester City nog een poging om die deal te kapen. "Het voorstel van Leicester was financieel veel aantrekkelijker. Maar ik koos Brighton om meerdere redenen. Zo kwam de voorzitter naar Nederland om mij te zien en de manager wilde mij echt hebben. Dat gevoel had ik bij Leicester niet."

Jahanbakhsh had in zijn eerste seizoenen bij Brighton moeite om zijn prijskaartje waar te maken. Begin 2020 leek er sprake van een kentering met onder meer een schitterende goal tegen Chelsea