Maduro krijgt eerste klus als hoofdtrainer en tekent tweejarig contract

Maduro krijgt eerste klus als hoofdtrainer en tekent tweejarig contract

13-04-2020 16:18 Laatste update: 16:21
35

Hedwiges Maduro gaat aan de slag als trainer van de beloften van Almere City. De oud-international heeft bij de Keuken Kampioen Divisie-club een tweejarig contract getekend.

Maduro is nog bezig met zijn trainerscursus en ziet de klus bij Almere City O21 als een goede vervolgstap na zijn eerdere rol als assistent-trainer bij Jong Oranje. "Voor mij is dit een hele mooie uitdaging", zegt Maduro in een verklaring op de website van Almere City. "Ik ben geboren in Almere en heb een goede binding met de stad en de club. In de afgelopen maanden heb ik gezien dat er veel talent met ambitie rondloopt in de jeugdopleiding van Almere City FC."

Maduro zal actief blijven als analist bij FOX Sports en assistent-coach bij Oranje Onder-18. Technisch manager Teun Jacobs spreekt van een win-win-situatie. "De spelers waar hij mee gaat werken zitten in de laatste fase van hun ontwikkeling van talent naar profvoetballer. Als voormalig topspeler kent Hedwiges het klappen van de zweep. Die ervaring kan hij overbrengen op onze spelers en zijn kennis kan hij delen met collega-trainers. Wij kunnen hem op onze beurt helpen door hem voor het eerst aan de slag te laten gaan als zelfstandig hoofdtrainer. Op die manier is er sprake van een win-win-situatie", aldus Jacobs.