Een mooie club in Nederland als hoofdtrainer zou mooi zijn. Maar ook Spanje

"Een mooie club in Nederland als hoofdtrainer zou mooi zijn. Maar ook Spanje"

13-04-2020 16:49
16

Hedwiges Maduro hoopt over vijf jaar hoofdtrainer van een eerste elftal te zijn. De coach, die maandag een tweejarig contract tekende als trainer van Almere City Onder-21, heeft zijn blik vooral gericht op Nederland en Spanje.

"Ik ben nu 35, rond mijn 40ste wil ik ergens hoofdtrainer zijn en mag jij me onder vuur nemen", zegt Maduro in gesprek met Fresia Cousiño Arias van FOX Sports. In De Telegraaf voegt de oud-international daar nog aan toe: "Een mooie club in Nederland als hoofdtrainer zou mooi zijn. Maar ook Spanje. Dat is een heel mooi voetballand, heb ik al als speler ervaren. En ik denk ook al coach."

Maduro omschrijft zichzelf bij FOX Sports als een 'people manager'. "Ik kom natuurlijk van de Ajax-school, dus ik houd van aanvallend voetbal, maar ook wel van realistisch voetbal. Ik hoef niet altijd op te bouwen. Ik denk dat ik van nature een 'people manager' ben. Ik ben als voetballer vaak aanvoerder geweest, ook al in de jeugd", aldus de analist en trainer, die drie grote voorbeelden heeft. "Danny Blind heb ik heel lang gehad in de jeugd. Die vond ik technisch echt supersterk. Ronald Koeman is meer een people-manager, dat zie je nu ook bij Oranje. En Unai Emery. Die was eigenlijk een mix daarvan."