Lokomotive Leipzig-speler Robert Zickert

Duitse laagvlieger verkoopt 125.000 kaartjes voor denkbeeldige wedstrijd

Duitse laagvlieger verkoopt 125.000 kaartjes voor denkbeeldige wedstrijd

13-04-2020 17:28
34

Heel de wereld kreunt onder de gevolgen van het coronavirus en ook voetbalclubs delen in de malaise. Het Duitse Lokomotive Leipzig bedacht daarom een creatieve oplossing om geld in het laatje te krijgen. Het verkoopt tickets voor een onzichtbare wedstrijd tegen een onzichtbare tegenstander.

Lokomotive Leipzig, uitkomend op het vierde niveau in Duitsland, kondigde onlangs aan dat het op 8 mei een denkbeeldige wedstrijd zal spelen tegen een onzichtbare tegenstander. Fans konden een toegangskaartje kopen voor één euro en de actie loopt storm. In een recordtijd gingen er al meer dan 125.000 tickets over de toonbank.

Een verbluffend aantal, zeker als je weet dat Lokomotive doorgaans voor gemiddeld 3.200 supporters speelt. Het waren dan ook niet enkel fans van de Duitse club die warmliepen voor de kaartjes. Zelfs toeschouwers van rivaliserende teams schaften tickets aan om de club te helpen.

120.000
Lokomotive Leipzig vestigt met de 'opkomst' van meer dan 120.000 fans en passant een clubrecord. Zo veel fans kwamen er namelijk opdagen voor een duel tegen Girondins Bordeaux in 1987. Voor de return in de halve finale van de Europa Cup II konden er officieel 'slechts' 73.000 fans is het stadion. Maar op het moment de deuren openden, stroomde de mensenmassa binnen en vulde het stadion zich met naar schatting 120.000 uitzinnige fans. Lokomotive won die wedstrijd na strafschoppen, maar verloor later de finale tegen Ajax met 1-0 door een doelpunt van Marco van Basten.