Pleidooi voor transferverbod na geruchten over toptransfers: 'Voelt niet juist'

Pleidooi voor transferverbod na geruchten over toptransfers: 'Voelt niet juist'

13-04-2020 21:14
23

Gary Neville snapt niets van de vele transfergeruchten rond spelers als Harry Kane en Jadon Sancho. De voormalig rechtsback van Manchester United pleit voor een tijdelijk transferverbod tijdens de coronacrisis.

Diverse Premier League-clubs moesten al een beroep doen op een noodfonds van de Britse regering, omdat ze moeite hadden om de salarissen te betalen. Tegelijkertijd regent het geruchten over toptransfers van onder anderen Kane en Sancho. Zo schreef The Daily Mail dat de spits van Tottenham Hotspur deze zomer voor 225 miljoen euro mag vertrekken.

Manchester United zou interesse hebben in beide Engelse sterren. "Als ik de spelersvakbond zou zijn en ik weet dat Tottenham en United een salarisverlaging van dertig procent willen, dan zou ik het heel moeilijk vinden voor die spelers om hun club drie weken later een transfer van tweehonderd miljoen pond te zien maken", reageert Neville bij Sky Sports.

"Dat voelt niet juist", vervolgt de United-icoon. "De Premier League-clubs kunnen die speculatie niet tegenhouden, maar waar rook is, is vuur. Als de Premier League hier een einde aan wil maken, zouden ze een transferverbod moeten geven aan alle clubs die het salaris van hun spelers willen verlagen."

Volgens Neville moet dat een einde maken aan de enorme transfersommen. "Het zou de angst bij veel spelers wegnemen dat ze worden bedonderd door hun clubs. Natuurlijk zijn we allemaal een liefhebber van transfers, maar het komt nogal scheef op mij over dat er wordt gespeculeerd over een transfer van 200 miljoen pond terwijl er achter de schermen wordt gesproken over een salarisverlaging."