Lof voor Advocaat: 'Hij geeft me alle vrijheid bij Feyenoord'

Lof voor Advocaat: 'Hij geeft me alle vrijheid bij Feyenoord'

14-04-2020 08:59
42

Marcos Senesi heeft zich naar eigen zeggen goed aangepast aan de Nederlandse Eredivisie. De start van de Feyenoorder was stroef, maar inmiddels is hij een vaste pion in de ploeg van Dick Advocaat, over wie Senesi lovend is.

Senesi kwam voor zeven miljoen euro over van San Lorenzo. Hij begon op de bank bij Feyenoord, maar knokte zich al snel in de basis. Senesi prijst zijn trainer Advocaat. "Ik wist dat ik al goed bezig was en dat moest ik hier bewijzen", zegt hij tegen Elentrerios.

Wedden

Meer odds

"De trainer geeft me alle vrijheid en laat me zelf bepalen wanneer ik risico moet nemen en wanneer niet", vervolgt de Argentijn. "Het verschil met het Nederlandse voetbal is de intensiteit. Het is hier meer op voetbal gericht en in Argentinië is het meer fysiek. Alle Nederlandse spelers zijn technisch goed. Ze proberen te voetballen en dat maakt het intens. Het is een erg concurrerende competitie."

Inmiddels zit Senesi thuis vanwege de coronacrisis. Hij heeft de opdracht gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven. "De club heeft gezegd dat we alleen de deur uit moeten als dat echt nodig is. Er zijn hier bijna geen mensen op straat en de leefregels worden gerespecteerd."