Perez: Dat hij het niet met mij kon vinden... Ik heb dat minder zo ervaren

Perez: "Dat hij het niet met mij kon vinden... Ik heb dat minder zo ervaren"

14-04-2020 11:40 Laatste update: 18:19
43

Volgens Blaise Nkufo boterde het niet tussen hem en Kenneth Perez tijdens het kampioensjaar van FC Twente in 2010. De Zwitser vertelde onlangs in een interview dat de twee leiders het niet zo goed met elkaar konden vinden, maar Perez ziet dat anders.

Hij las recentelijk het interview waarin Nkufo dat opperde. "Dat hij het niet met mij kon vinden... Ik heb dat minder zo ervaren. We gingen zakelijk met elkaar om", zegt Perez nu in TC/Tubantia. "Blaise heeft nooit iets verkeerds gezegd, ik ook niet. Je hebt met de één een betere band dan met de ander. Blaise en ik hebben nooit ruzie gehad. Niemand heeft op professioneel vlak iets aan ons kunnen zien, dat tekende de volwassen relatie tussen ons. Daar ben ik blij om."

Nkufo genoot een unieke status bij FC Twente, weet Perez nog. "Nkufo was een jongen van de streek geworden, ook al kwam hij niet uit de buurt", aldus de analist. "Hij was de grote man toen de ploeg nog in de middenmoot speelde en steeds dichter naar de top kroop. Alle Tukkers liepen met hem weg, hij was de koning van FC Twente. Onze kracht was destijds ook dat we die groep met lokale jongens hadden. Sander Boschker, Wout Brama, in het begin van het seizoen nog Jeroen Heubach en ook Blaise. Ze waren superbelangrijk voor het team. Daar werden wij aan toegevoegd: Theo Janssen, Miroslav Stoch, Bryan Ruiz, ik. Jongens die niet opkeken tegen het westen, die zoiets hadden van: wie doet me wat?"