Neymar grote roerganger in 'operatie-Dortmund': 'Met zijn allen bij hem gegeten'

Neymar grote roerganger in 'operatie-Dortmund': 'Met zijn allen bij hem gegeten'

14-04-2020 22:20
27

Ander Herrera en zijn ploeggenoten van Paris Saint-Germain hebben hun gram gehaald na de Champions League-zege op Borussia Dortmund. De Spaanse middenvelder stoorde zich aan het gedrag van zijn tegenstanders tijdens en na het heenduel.

BVB won op 18 februari in eigen huis met 2-1 van PSG. Erling Braut Haaland scoorde twee keer en stookte daarna het vuurtje op via social media. Ook zou er in de catacomben van het stadion het een en ander geroepen zijn. "Ze vierden het alsof ze de Champions League al hadden gewonnen", sneert Herrera in gesprek met Canal+. De spelers van PSG waren toen vastbesloten om wraak te nemen in de return. "We zeiden tegen elkaar: niets zeggen, geen foto's maken, geen Instagram-posts. We moesten gewoon ons werk doen, die wedstrijd was het enige wat telde."

Neymar nam het voortouw in de voorbereiding op de return. "We zijn met zijn allen bij hem gaan eten. Hij was zó gefocust op die wedstrijd en gaf alles wat hij in zich had. Sommige journalisten zeggen dat hij niet met PSG bezig is. Maar wat hij toen voor ons gedaan heeft... Ongelooflijk!"

PSG won de return in een leeg Parc des Princes en haalde de kwartfinale. Na afloop was vooral Haaland het mikpunt van spot op social media.