'Barça denkt aan sensationele deal: Frenkie de Jong krijgt te maken met Kanté'

'Barça denkt aan sensationele deal: Frenkie de Jong krijgt te maken met Kanté'

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 11:28wo 15-04-2020 om 11:28

Een sensationeel transfergerucht in Spanje: FC Barcelona wil Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté ruilen voor Philippe Coutinho. Dat meldt Mundo Deportivo.

Kanté (29) staat woensdagochtend op de voorpagina van de Catalaanse krant. De Franse middenvelder staat bekend als de beste balveroveraar ter wereld, maar dreigt op een zijspoor te raken onder Chelsea-manager Frank Lampard. Barça zou daardoor zijn kans schoon zien.

De koploper van Spanje is op zoek naar een 'sterke en agressieve' controleur. Aan dat profiel voldoen Sergio Busquets én Frenkie de Jong niet, zo klinkt het. Om een transfer mogelijk te maken, is het de bedoeling dat Philippe Coutinho wordt betrokken in de deal. Barça wil met gesloten beurzen in zee met Chelsea.

Voordeel is dat Coutinho, die in 2017 voor een recordbedrag van 145 miljoen euro overkwam van Liverpool, een terugkeer naar de Premier League wel ziet zitten. Bayern München huurt de Braziliaan dit seizoen en heeft een optie tot koop, maar lijkt geen oren te hebben naar een definitieve overname.

Barcelona zoekt volgens Mundo Deportivo zijn heil nadrukkelijk in ruildeals, omdat de financiële middelen ontbreken door de coronacrisis. Het is geen onbekende constructie voor de Catalaanse grootmacht, die afgelopen zomer nog van keeper ruilde met Valencia: Jasper Cillessen voor Neto.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Kanté bij Barça passen?

Ja
64%
Nee
36%
(881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws